Ett fullserviceföretag

Bröderna Ericssons Såg & Hyvleri startades i slutet av 1960-talet i Ängesbyn, drygt två mil norr om Luleå. Håkan Nilsson anställdes 1983 vid företaget, bland annat som chaufför, som levererade byggvaror till kunderna.

Den 1 november 1999 tog Håkan Nilsson över företaget, som namnändrades till Ängesbysågen AB.
– Folk hade svårt att hitta oss i telefonkatalogen. Alla trodde vi hette Ängesbysågen, så jag ändrade namnet helt enkelt.

Ängesbysågen AB säljer olika typer av byggmaterial till privatpersoner och byggfirmor.
– Vi säljer regelvirke och inner- och ytterpaneler samt skivmaterial som plywood, gipsskivor, spånplattor och board.
– Vi säljer Kami-plåt med tillbehör och har ett särskilt visningstak som presenterar de olika typerna av tak, berättar Håkan Nilsson och pekar på en lång byggnad med tak med olika profiler och kulörer.

I sortimentet finns även Elitfönster och Isover isolering samt timmerpanel för invändigt och utvändigt bruk, som gör att husen ser ut som blockhus. Även bilad panel ingår i sortimentet.

Ängesbysågens affärsidé och tillika grundfilosofi är lika enkel som den är tydlig: – Vi försöker ha bra produkter till vettiga priser. Med vettiga priser menas att vi oftast ligger lägre än konkurrenterna.
Medan Håkan Nilsson berättar om företaget och de olika produkterna ringer telefonen mer eller mindre oavbrutet. Han får uppge vad vilka varor och produkter som finns på lager och vilka priser som gäller.

Idrotten fyller en viktig del i det svenska samhället. Det anser man inom Ängesbysågen AB som tycker det är självklart att ställa upp för idrotten.
– Vi sponsrar Luleå Hockey, LF Basket (fd Plannja), Luleå Basket samt fotbollen i Luleå och Boden, säger VD:n och ägaren Håkan Nilsson.
Håkan Nilsson har ett genuint intresse för idrott i allmänhet och ishockey i synnerhet.
– Luleå Hockey ligger mig varmt om hjärtat. Jag spelade ishockey i ungdomsåren och VIP-hockey på senare år. Och mina barn har spelat basket i Råneå och Luleå.

All försäljning sker i Ängesbyn där även alla lager finns. Många kunder kommer med släpvagnar bakom bilen och företagets personal finns naturligtvis till förfogande.